Meest gestelde vragen

Zit je antwoord hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Waar is The Woodpacker gevestigd?

waThe Woodpacker is gevestigd in het Groningse Leek.

Het exacte adres is:

Bolster 11, 9356DD Tolbert

En ons 2de adres is:

Molenstraat 30E 5751LD Deurne

Weten hoe wij aan 2 adressen komen? Check ons volgende bericht: “2 locaties? hoezo?”

 

Waar levert The Woodpacker allemaal zijn diensten?
The Woodpacker foto en film levert zijn diensten door heel Nederland heen. We doen dit graag voor onze klanten.

Ook buiten Nederland kunnen we leveren. Neem hiervoor even contact op.

Houd rekening met extra kosten wanneer het te overbruggen aantal kilometers steeds groter wordt.

Hoe kan ik het beste contact opnemen met The Woodpacker foto en film?
U kunt op 3 verschillende manieren contact met ons opnemen:

Stuur ons een mail op info@thewoodpacker.nl

Vul het contact/offerte aanvraag formulier in

Bel ons op + 31 6 37292107

Persoonlijk contact staat bij ons voorop. Daarom heeft telefonisch contact met ons opnemen de voorkeur. Naast het persoonlijke contact vinden we dit ook veel gezelliger 😉

Wat gebeurt er nadat ik contact met jullie heb gehad?

Nadat we contact hebben gehad plannen we meestal een persoonlijk gesprek in. Als dit niet mogelijk is of zo gewenst word er direct een offerte opgesteld.

Hier heeft u daarna ruim de tijd voor om deze te bekijken en eventueel vragen over te stellen.

Contact en bijvoorbeeld een offerte opvragen is altijd vrijblijvend. Je zit dus aan niks vast!

Offerte/factuur

Kan ik na het zien van de offerte nog beslissen om toch niet voor jullie diensten te kiezen?
Ja. U krijgt altijd een vrijblijvende offerte. Dit houd in dat het volledig aan u is of u met ons in zee gaat.
Als de offerte is goedgekeurd kunnen er dan na afronding van de opdracht extra kosten in rekening worden gebracht voor overwerk?
Nee absoluut niet. Bij The Woodpacker houden we ons aan onze afspraken en hechten we hier ook veel waarde aan. Daarom is afspraak ook afspraak bij een offerte.

Bij overwerk nemen wij dit risico voor onze rekening.

Dit geld natuurlijk niet als er tijdens de opdracht toch nog iets anders/meer word gevraagd dan de offerte beschrijft. Hier zal dan in overleg altijd een andere afspraak in worden gemaakt.

Hoe berekenen jullie je prijs voor jullie diensten?

We hebben voor veel verschillende diensten tarieven die we hanteren.

Het meest gebruikt is het uurtarief van €75 excl.btw. Deze kan verschillende per situatie of gevraagde dienst.

 

Er zijn standaard kosten die op elke offerte of factuur terug te vinden zijn zoals:

Apparatuurskosten van €150.- excl. Btw per opdracht/factuur. (Livestreams uitgezonderd)

 

Daarnaast word er gerekend met reiskosten van €0,50.- p/km excl. BTW. Deze wordt alleen de heenreis gerekend! En vanaf de bedrijf locatie welke het dichtstbij de opdracht locatie bevindt. 

Dronebeelden

Moet ik extra betalen om drone beelden in te zetten als ik een bedrijfsfilm wil laten maken?
Nee zeker niet! Deze beelden zitten altijd inbegrepen bij een promotiefilm.

U betaalt alleen apart voor dronebeelden als er specifiek bepaalde foto’s of video’s met de drone worden verwacht zonder dat hier een promotiefilm aan vast zit.

Ik hoor veel over verschillende restricties voor drones. Kan ik jullie laten vliegen bij ons op locatie?
Er zijn om de veiligheid en privacy van iedereen te beschermen een aantal regels en zogenoemde No-Fly-Zones waar wij helaas niet mogen vliegen met onze drone.

Hierdoor raden wij aan uw locatie eerst te checken op de Drone kaart van de Rijksoverheid.

Deze kaart kunt u hier vinden: https://map.godrone.nl/

Het stappenplan om dit te checken is:

Ga naar het bovenstaande webadres
Voer in de zoekbalk het adres of plaats in van de plek waar u graag dronebeelden van wilt laten maken.
Ligt uw plaats in een:

Rood gebied: Helaas hier mag niet gevlogen worden.
Oranje/groen gebied: Overleg is mogelijk. evt. met gemeentes en/of bepaalde organisaties
Blauw: Dit is een tijdelijk verbod op het vliegen met een drone. Check de datum om de juiste dag te kiezen voor de shoot.
Geen kleur? Dan mag er met de drone gevlogen worden zonder aanvraag! Neem snel contact op met ons via onderstaande knop om snel een mooie dag in te plannen!

Wat houden de nieuwe regels van de EU omtrent drones in?
Vanaf 31 December 2020 zijn er in de gehele EU nieuwe regels ingevoerd omtrent het gebruik van een drone. Zowel zakelijk als particulier.

De belangrijkste regel die hiermee is ingevoerd is dat elke drone piloot zowel zakelijk als particulier een zogenoemd “dronebewijs” moet halen mits deze vliegt met camera onder zijn of haar drone. Onze dronepiloot heeft deze met succes volbracht. Hierdoor vliegen we met The Woodpacker foto en film altijd veilig en volgens de regels.

Deze regels kunt u hier vinden: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/drone/nieuwe-regels-drones

Vliegen jullie ook FPV(first person view)?

Nee. Wij vliegen op dit moment vooral voor bedrijfsfilms en evenementen.

Mocht dit gewenst zijn hebben wij enorm veel contacten met partijen die hierin gespecialiseerd zijn en kunnen we altijd binnen een project iets regelen. Vraag daarom gerust.

Promotiefilm

Hoe gaat het proces van een bedrijfsfilm in z'n werk?

Het proces gaat als volgt:

1. Het eerste contact/ eerste gesprek

U vult het formulier op de website in of neemt contact op via +31 6 37292107/ info@thewoodpacker.nl. Hier zullen we het eerste kennismakings gesprek starten.

Hierin bespreken we verschillende dingen als de verwachtingen van het proces, hoe het filmpje er uit moet zien. Het budget, locatie enzovoort

2. Offerte/goedkeuring

Na het eerste gesprek zullen we een offerte opstellen. Hier zullen de wensen die besproken zijn in staan en daarbij een passende offerte.

In de offerte word met een uurtarief gerekend. Daarnaast ook met reiskosten en apparatuurskosten. Specificaties hiervan kunt u hierboven zien.

Na het versturen en bekijken van de offerte staat u nog 1 ding te doen voor het filmen van start kan gaan: Akkoord geven.

Na akkoord plannen we zo snel mogelijk de opname dag(en) in en gaan we zorgen voor een prachtig eindresultaat naar uw wens.

3. Script schrijven/overhandigen

Voor een goede promotiefilm is een script erg belangrijk. Daarom gaan we vaak voor een 2de gesprek zorgen zodat we aan het filmen kunnen.

In dit 2de gesprek zal ik notities maken en een aantal vragen stellen. Mocht er al een script klaarliggen wat er in de film gezegd wordt e.d. dan kan deze worden overhandigd.

Hierna wordt het script volledig uitgewerkt en daarna naar u opgestuurd om te controleren of alles naar wens is en of er eventueel nog iets aangepast moet worden.

Dan gaat het filmen van start!

4. Filmen op de gewenste locatie(s)

Na goedkeuring van het script zal het filmen van start gaan.

Op de gewenste locatie(s) zal er beeldmateriaal worden geschoten volgens het script. Ook zal er extra beeldmateriaal gemaakt worden dat niet in het script voorkomt om in de Post-productie nog een paar leuke stukjes toe te kunnen voegen. Bij dit proces is het handig als u zelf ook zo veel mogelijk aanwezig bent.

Drone beelden zijn kosteloos inbegrepen mochten deze gewenst zijn en veilig kunnen. Deze worden vaak op dezelfde dag ingepland als de rest van de opnames om zo de kosten voor u zo laag mogelijk te houden! Natuurlijk kan als er voorkeur voor is voor een ander tijdstip gekozen worden zoals s’ochtends vroeg of s’avonds laat tijdens de zogenoemde “golden hours”.

Daarnaast zijn we bij grotere opdrachten met meerdere crew members aanwezig voor een goede verdeling en soepel verloop van de opname dag(en).

5. Post-productie (nabewerking)

Als al het beeldmateriaal is verzameld gaat de Post-productie van start. Wat in houdt dat alle beelden zullen worden bekeken en alleen het beste materiaal gebruikt zal worden!

Het kan zijn dat er tijdens de Post-productie toch nog blijkt dat er beelden missen. Er zal dan contact met u worden opgenomen om te zorgen dat deze er nog wel komen om zo te zorgen dat alles volledig is.

Nadat het filmpje volledig is bewerkt naar het script en de kleur en audio bewerking is voltooid zal het filmpje naar u worden opgestuurd. Hier kan u dan nog punten aangeven die u toch nog graag anders zou willen zien, en zal ik u vragen om goedkeuring.

6. De aflevering

Als het filmpje is goedgekeurd zal de aflevering plaatsvinden.

Indien mogelijk komen wij persoonlijk bij u langs om het filmpje af te leveren waarna we samen met u de opdracht afsluiten.

Toch nog niet tevreden of moeilijkheden met het filmpje na de aflevering? Geen probleem. We staan altijd open voor vragen of komen persoonlijk langs om al u vragen te beantwoorden en als dat nodig is kosteloos hulp te bieden

Wij hebben al een script klaarliggen. Is dit oké voor jullie?
Ja dit is absoluut geen probleem. Wij werken met en zonder script. Als er al een script klaarliggen scheelt dit natuurlijk ook weer in de kosten en kunnen we direct beginnen met het opnemen van jullie promotiefilm!
We hebben een beperkt budget. Kunnen we dan nog wel een promotiefilm laten maken?
Elk bedrijf is anders. En daarmee ook elk budget. Daarom is er voor bijna elke budget wel een film te maken.

Let wel op dat budget de lengte, kwaliteit en professionaliteit beïnvloed. Hoe hoger het budget hoe meer tijd er te besteden is aan de film hoe meer er mogelijk is. Daarom is het ook erg belangrijk goed na te denken over wat u verwachtingen van de film zijn.

Kunnen jullie ook product video's maken?
Jazeker! Elke soort promotiefilm is bij ons mogelijk. Verras ons 🙂

Livestreaming

Wat is livestreaming?
Livestreaming is het tot stand brengen van een live verbinding van 1 of meerdere camera’s op een evenement of gebeurtenis. Deze word dan uitgezonden via een platform op het internet. Dit kan zijn Youtube, Facebook, Zoom enz.

Je kent het vast wel van TV. Een voetbalwedstrijd, Nos enzovoort. Deze worden meestal live uitgezonden. En dit is precies wat wij doen!

Wij zorgen dat uw evenement of gebeurtenis live word uitgezonden op het internet. Dit kan privé zodat alleen de mensen die u wil deze livestream kan bekijken, maar ook openbaar zodat iedereen kan meekijken die dat graag wil!

Waarom zijn de apparatuurskosten bij een livestream hoger dan die van een promotiefilm?
Bij een livestream word erg veel dure apparatuur gebruikt. En ook veel meer apparatuur dan er gebruikt word bij een promotiefilm. Daarom is voor ons de afschrijving en risico veel groter op verlies tijdens een livestream dan tijdens een promotiefilm. Hierdoor betaalt u bij een livestream meer apparatuurskosten, omdat de waarde van al deze apparatuur veel groter is.

Bij speciale wensen (zoals het huren van extra materiaal) kunnen deze kosten nog iets hoger uitvallen.

Deze kosten zijn eenmalig.

Ik wil graag een evenement livestreamen. Hoe gaat dit in zijn werk?
Wij werken altijd volgens 1 zelfde protocol om zowel voor u als voor ons de opdracht duidelijk voor ogen te hebben en de juiste livestream neer te zetten.

de volgende stappen worden altijd uitgevoerd:

Het eerste contact
Nadat u besloten heeft een livestream wilt opzetten kunt u contact opnemen met The Woodpacker foto en film. Hierop kunnen wij alvast een voorlopige offerte* opstellen mocht dit gewenst zijn.

*Houd er rekening mee dat deze dus nog hoger/lager kan uitvallen nadat de opdracht in details is besproken.

2. Afspraak inplannen

Na het eerste contact (telefonisch of mail) gaan we een afspraak plannen. Met voorkeur op locatie waar de livestream gehouden gaat worden. Hier komen wij dan op locatie om de volledige livestream met u te bespreken en uw wensen en voorkeuren duidelijk op een rij te hebben. Op locatie kijken we ook gelijk of er goede wifi aanwezig is. Dit testen wij met een laptop. Mocht deze niet voldoen aan onze eisen dan zullen we (in overleg) wifi regelen op locatie.

We overleggen ook gelijk over onze camera posities en ook onze eigen positie op locatie. Hierdoor komen we niet voor nare verassingen te staan op de dag van de livestream.

3. Opstellen definitieve offerte en voorbereiding livestream

Na de afspraak maken we voor u een passende offerte. Na goedkeuring van deze offerte gaan wij alvast aan de slag met voorbereidingen voor de livestream. Hierbij behoort ook het beschikbaar stellen van de link naar de livestream zodat u deze kan delen met alle genodigden.

Daarnaast sturen we ook alvast de factuur op. Omdat er vaak voor de livestream al kosten worden gemaakt word u gevraagd deze factuur 1 week voor de livestream te hebben voldaan.

4. Dag van de livestream

Op de dag zelf zullen wij vroeg (ongeveer 3 uur voor de start van de livestream) op de locatie aanwezig zijn om deze volledig op te kunnen zetten. Hierin gaan we alvast verschillende tests uitvoeren om zeker te weten dat we op onze apparatuur kunnen vertrouwen. Mocht hier dan iets niet werken kunnen we nog onze reserve aanspreken.

5. Na de livestream

Na de livestream zullen we afbouwen. (+- 1 a 2 uur). We nemen het beeldmateriaal mee en zo gewenst krijgt u deze van ons nagestuurd zodat u de livestream nog een keer kan bekijken. En mocht u nog enige vragen of opmerkingen hebben dan horen we deze uiteraard graag en zullen we nog even contact met u opnemen of alles naar wens is verlopen.

Wat als er iets mis gaat tijdens een livestream?

Inmiddels hebben we onze apparatuur zo ver uitgebreid en daarmee ook onze kennis zo ver verbreed dat dit eigenlijk niet meer voorkomt.

Natuurlijk blijft het techniek en kan er onverhoopt iets mis gaan tijdens de livestream. 

Er zijn natuurlijk factoren waar wij niks aan kunnen doen. Dit betreft gevallen als:

Wegvallen van het internet
Wegvallen van de stroom
Het weer
Het per ongeluk/expres saboteren van de livestream door personen aanwezig op de locatie of buiten de locatie met kwade bedoelingen.

Hoe sterk moet het internet op locatie zijn?

Internet op locatie is natuurlijk een vereiste.

Als er een internetverbinding op locatie aanwezig is testen wij dit op locatie. De vuistregel die wij hier altijd bij aanhouden is dat de uploadsnelheid minimaal 15 mb/s moet zijn.

Daarnaast kunnen we beslissen dat dit toch te weinig is omdat er bijvoorbeeld erg veel van de wifi gebruikt word gemaakt door anderen. Dit is per situatie anders en word daarom per situatie bekeken.

Wij werken altijd vanuit een internetkabel. Hiervoor moet ook een aansluiting zijn. Op draadloze wifi streamen is te onstabiel en onbetrouwbaar voor het live uitzenden van een evenement of gebeurtenis.

Nu is er helaas nog niet overal internet. Nu kunnen wij van The Woodpacker dit ook voor jullie regelen! Op elke locatie in Nederland! Dit kost per dag van de livestream eenmalig slechts €249.- excl. BTW!

Hoe zorgen jullie ervoor dat geluid van de locatie (zoals een microfoon of speaker installatie) goed op de livestream word aangesloten?
Geluid van de locatie zelf kunnen wij in de meeste gevallen op onze streamingservice aansluiten. Dit gaat vaak erg makkelijk.

We controleren dit tijdens de afspraak op locatie zodat we eventueel ons nog kunnen aanpassen aan het geluidssysteem dat aanwezig is mocht dit het nodig zijn.

Daarnaast kunnen we ook zorgen voor een geluidsinstallatie op locatie! Voor klein, middel en grote evenementen en gebeurtenissen! Ook deze is dan weer goed aan te sluiten op de livestream. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Foto’s

Wat voor soort foto's maakt The Woodpacker foto en film eigenlijk?

The Woodpacker foto en film kan de volgende foto’s maken:

portretfoto’s
Bruiloftreportage’s
Schoolfoto’s (op aanvraag)
Personeelsfoto’s
Promotiefoto’s voor op website’s/kranten/ posters/ flyers e.d.
familiefoto’s
reportagefotografie

The Woodpacker foto en film komt ook op bruiloften?
Ja absoluut! De hoofdzaak van The Woodpacker foto en film is en blijft video’s maken. Maar ook voor bruiloften zijn wij in te huren!

Kijk op de Bruiloften pagina!

Neem contact met ons op

Staat het antwoord er niet bij? Stel hier gemakkelijk uw vraag!

Vul het contact formulier zo volledig mogelijk in. Wij komen zo snel moelijk met het antwoord op uw vraag heeft u liever direct contact? Vul hieronder uw telefoonnummer in en we bellen u zo snel mogelijk terug!