Het Noorden en de strijd tegen verhitte moeder natuur

De documentaire die het verhaal vertelt over de Nederlandse strijd tegen klimaatverandering. Een strijd die we niet altijd direct zien. Maar welke wel gevoerd wordt door de overheid. De vraag is, is Nederland toekomst bestendig of moeten we ons zorgen gaan maken over het voortbestaan van ons kleine kikkerlandje?

Datum: 1 oktober 2022 19:00

 

Dit is iets waar we iets mee moeten willen we het hier leefbaar houden op de langere termijn”

- Bart Verheggen

“Het Noorden en de strijd tegen verhitte moeder natuur” gaat in premiere op 1 oktober om 19:00!!

Over deze opdracht

En dan zit je plotseling in 6VWO en moet je bedenken wat je afstudeerproject wordt… Naja als filmmaker kon ik maar 1 ding bedenken: een documentaire! En zo ging ik aan de slag. Ideeën bedenken. Want wat kan mijn onderwerp dan worden? Gelukkig had ik snel een interesse gevonden. Al jaren bezig met het concept klimaatverandering en nu de uitgelegen kans gekregen om dit te gaan onderzoeken en te verfilmen. Vanwege de korte tijd is er gekozen voor een klein gebied. In dit geval Nederland met specialisatie in Noord-Nederland (Groningen, Friesland en Drenthe)

Ik heb enorm genoten van het maken van deze documentaire. Bloed zweet en tranen zitten erin, maar erg tevreden met het eindresultaat! Maar ook zit hier een sombere kant aan… Door deze documentaire heb ik van dichtbij meegemaakt en gezien hoe dicht we bij de afgrond staan. Hoe erg de wereld om ons heen zal veranderen en wat de impact op ons als mensheid zal zijn is enorm.

Laat je inspireren 

 

Dorothy's coffee

“Het Noorden en de strijd tegen verhitte moeder natuur” gaat in premiere op 1 oktober om 19:00!!

Vraag vrijblijvend een offerte aan